POSTUP:
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom.
Dno menšieho hlbokého plechu vystelieme papierom na pečenie tak, aby siahal až cez okraje.
Sušienkovú zmes rovnomerne navrstvíme na dno a poriadne postláčame.
Želatínu necháme vo vode napučať pár minút. Potom ju vyberieme a preložíme do malého hrnca, kde ju zohrejeme, aby sa rozpustila.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do peny.
Mascarpone, tvaroh, smotanu a cukor vyšľaháme do hladka. Pridáme jemne vychladnutú želatínu a Baileys.
Nakoniec jemne primiešame šľahačku.
Krém navrstvíme na korpus a dáme stuhnúť.
Po stuhnutí polejeme polevou a necháme ešte zachladiť.
Poleva:
Baileys dáme do malého hrnca. Zohrejeme ho, odstavíme z tepla a nalámeme do neho bielu čokoládu.
Necháme asi 3 minúty postáť.
Nakoniec rozmiešame do hladkej polevy.
Stuhnutý cheesecake vyberieme aj s papierom z plechu a pokrájame na rovnaké kocky.
Ozdobíme ovocím.