Koňak (franc. Cognac)

je destilovaný alkoholický nápoj vyrábaný vo francúzskom regióne Cognac na veľkej časti departmentu Charente a Charente-Maritime rešpektujúc pri tom predpisy a normy výroby od doby oprávnenia používať názov „Cognac“.
Zóna kontrolovaného názvu stanovená dekrétom z 1. mája 1909 vrátane charakteristiky pôd stanovených geológom Henri Coquandom v roku 1860. Od roku 1938 je povolené miešať hroznové bobule pri výrobe vína pre cognac pochádzajúce z týchto krajov, pričom poradie zoznamu sa riadi stupňom kvality odrôd:

Grande Champagne, 1. oblasť cognacu, z ktorého destiláty sú najjemnejšej kvality
Petite Champagne, oblasť vysokej kvality
Borderies, oblasť kde dozrievanie destilátu je rýchlejšie ako u Petite Champagne
Fins bois, najväčšia zóna produkcie
Bons bois, ktorý má charakteristický buket pôdy oblasti
Bois ordinaires, dozrievanie destilátu je rýchle a spodné vody sú s vplyvom oceánu


Geografická definícia týchto rôznych oblastí poskytuje posúdenie terroirov z hľadiska pôdnych kvalít a klímy a je stanovená zákonom.

zdroj: wiki


Daniel Bouju Meukow Hennessy

Zobrazený jediný výsledok

  • Martell VS odporúčame vychutnávať bez ľadu. Vhodný je k studeným mäsám, syrom, čokoládovým dezertom

    Martell VS 0,7l

    38,00  s DPH

    Martell VS 0,7l

    38,00  s DPH

    Martell VS je vynikajúci francúzsky cognac. Základ pre destilát tvorí výhradne hrozno zbierané v oblastiach regiónu Cognac a to konkrétne Grand a Petite Champagne. Je vyrábaný podľa tradičnej receptúry už vyše 150 rokov a zároveň je jedným z troch nápojov, ktoré sú považované za hlavnú inšpiráciu a vrchol remesla výroby koňaku.

    5 na sklade

    Pridať do košíka
    Rýchle zobrazenie
Súbory cookie používame na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti. Zobraziť viac
Prijať
Odmietnuť